Известие

Collapse
No announcement yet.

Почна се!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от -Kris- Покажи съобщение
    ... а нещо за брояча на километрите?
    Ако таблото е ел.(без жило) ,щом не отчита скорост,не се върти и брояча.На моята кола се получава така понякога.

Comment

• Брояча трябва да го разглобиш.Работа трудна , пипкава и неблагодарна!Ако искаш мога да ти изпратя моето старо табло.Перфектно е без оборотомера.Старата простотия.Показва на половина и понеже не ми се занимаваше,а имах друг,почти нов- го смених!
      ПП.Лимонадения анархист ме е изпреварил с една минута,но е прав!
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• брояча на таблото си е жива електроника.Дай го на някой кипаджия или такъв дето се занимава с електроника да провери резисторите и транзисторите вътре да ли са здрави.Те си имат каталог какви трябва да са стойностите на резисторите и транзисторите за да работят и при евентуално някой изгорял да го заменат с друг,но може да има и прикъсната писта /на картинката червената стрелка/ ако има нещо прекъснато направо си еба мамата.Кажи на ел.техника да я прозвъни/пистата/.То ти трябва да ги знаеш тия работи ама аз да си напиша.Ако е пистата кажи ми та да питам един приятел как се оправя такъв проблем.
        Last edited by Kostadin`; d.m.y г., 19:57.

Comment

• eл. е километража
          Last edited by Kostadin`; d.m.y г., 22:19. Основание: .

Comment

• Ел. е ... за 3-тите серий няма други табла.

mordohy, ама твоето е до 220 предполагам?
            33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

• -Kris- брат е ся се обадих на вуйчо той е малка по-вещ в тия работи ,вика,че ако има прекъсната писта има шанс да се пусне мост и да се настави,ама ако не може да стане тая работа нова писта ще ти требе.

Comment

• Аз така и не разбрах въобще ли неработят километражя и оборотумера ?
                Захвата на буксите е много смотано измислен прегънато е фолиот с пистите върхо пластмас и буксата отгоре ! Почисти и позатвори крачетата на буксите .
                За да отвориш оборотомера махаш стрелката отвиваш двете болчета обръщаш отзад и отвиваш другите 3 болта , сваляш броячя , има едни пластинки които опират в квадратчета притисни ги , с времето се огъват и неотчита ! Моя съм го пвавил на парчета ако имаш въпроси питъй !
                Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)

Comment

• Ако имаш прекъсната писта можеш от двете табла да събереш едно,имам впредвид другото от mordohy ,смятам че няма да има проблем и ще отчита вярно.

Comment

• Оборотомера си работи перфектно, скоростомера и брояча не работят. Като го сваля ще видим как да го измъдрим, ако трябва без табло ще карам известно време докато се направи...
                    33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

• Първоначално публикувано от -Kris- Покажи съобщение
                      Ел. е ... за 3-тите серий няма други табла.

mordohy, ама твоето е до 220 предполагам?
                      Да до 220 е.Имаме една по-стара 33-ка 1.2 и тя е с километраж до 240,но е явно по-стария модел.По добре го пробвайте таблото на някоя друга кола,от колкото да го ръчкате.Едно почистване няма да му навреди,ама намери някой,който има нерви и се е занимавал с тая работа.Иначе мойто си събира прахоляка!
                      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Сега видях снимките на 33-та с новите джанти. Супер са няма какво да говорим. За таблото - и мойто редовно се побърква( оборотомера-ту работи, туне;километража, след като го сверихме пак взе да показва по-малко след известно време и се отказах да се занимавам с него ) .
                        sigpic
                        Alfa Romeo 33 1.5iE-EX
                        BMW E30
                        BMW E36

Comment

• преди да разглобиш таблото, премери сензора с мултицет дали генерира импулси.
                          точка

Comment

• Това хубаво,ама дай и инфо какъв е сензора и какво да мерят,щото и аз не знам.Не съм се сблъсквал с тоя проблем!

Comment

• и моя скоростомер не работи и нз как да го оправя дали може да се намири читав

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                                Това хубаво,ама дай и инфо какъв е сензора и какво да мерят,щото и аз не знам.Не съм се сблъсквал с тоя проблем!
                                ми аз щях да вдигна предницата с 2 крика и да я подсигуря. датчика както е включен се закачаш към сигналния му кабел, палиш и на 2-ра примерно. и аз не знам точно какъв е сензора, но би трябвало да излизат правоъгълни импулси 5в зависещи от скоростта. ако са на лице, чак тогава следва таблото. мога схема да намеря ако ви трябва.
                                точка

Comment

Working...
                                X